Kan jeg låne penge, hvis jeg er 18 år?

Der hersker ingen tvivl om, at det som udgangspunkt er sværere at låne penge, hvis du er 18 år. Dog kommer det også an på mere end din alder. Der er nemlig låneudbydere i Danmark, der tilbyder lån til 18-årige. Ud over din alder spilder din økonomi også en rolle. Er du 18 år med en god indkomst, vil det sandsynligvis ikke blive et problem for dig at låne penge. Her i artiklen går vi i dybden med, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil låne penge som 18-årig, men er blevet afvist i banken.

Kan du stille sikkerhed for lånet?

Særligt banker kræver sikkerhed, hvis du ønsker at låne højere beløb. Det kan være svært i en alder af 18 år, da man typisk hverken ejer hus eller bil, og derfor er det svært at stille sikkerhed for et lån. Det er dog langt fra alle låneudbydere, der kræver sikkerhed for lån. En løsning kan være at låne penge gennem online banker, der kun i sjældne tilfælde kræver en sikkerhed for lån.

Kan du have en kautionist på lånet?

En anden mulighed du har for at låne penge, er ved at tage et kautionistlån. Et kautionistlån er oprindeligt skræddersyet til personer, der står i RKI eller andre skyldnerregistre. Det kan dog også være en løsning, hvis du er 18 år og gerne vil låne penge. Ved at have en kautionist på lånet fortæller det udbyderen, at der er folk, som stoler på dig. Samtidig har de en sikkerhed i lånet, hvis du ikke selv som låntager kan betale lånet tilbage. Det vil nemlig her være kautionisten, der hæfter for gælden. Et kautionistlån er værd at prøve, hvis du er blevet afvist i banken eller hos de online banker.

Find en låneudbyder der tilbyder lån til 18-årige

Der findes som tidligere nævnt udbydere i Danmark, der tilbyder lån til personer på 18 år. Det er typisk de online låneudbydere, der gør det. For at blive godkendt hos disse udbydere vil det oftest kræve en fornuftig månedlig indtægt, ligesom du heller ikke må være registret i RKI. Kan du opfylde de kriterier, vil det sjældent være et problem for dig at lån penge hurtigt. Du skal dog være opmærksom på, at dine lånevilkår i de fleste tilfælde vil være ringere på grund af din alder. Derfor er det altid vigtigt at læse låneaftalen grundigt igennem, så du ikke bliver overrasket over pludselige gebyrer, provision eller renten.