Hvordan man opbygger et vandfald

Nummer et, mest stillede spørgsmål jeg får om vand funktioner er “Hvordan kan jeg opbygge et vandfald?”
Det første råd jeg giver er at besøge naturligt vandfald eller i det mindste se på fotos. Prøv ikke at huske lige hvordan de ser ud… bare få en generel idé hvordan vandet strømmer rundt om og over klipperne.
Design af din falls afhænger topografi, pumpe og rør størrelse, længden af vandstrømmen fra pumpen til falls, Dam størrelse og eventuelt andre stedsspecifikke faktorer. Hvis din dam er bare 4′ x 6′, du bestemt ønsker ikke en stor, tre fod bred falls – holde elementerne i dit vand-funktionen i skala.
En af de mest almindelige fejl skyldes ønsket om en høj vandfald på en plan byggegrund… store mængder af jord er importeret for at bygge faldet op til tre eller fire fods højde. Ja, du vil opnå en dramatisk vandfald, men den samlede effekt vil ligner mere en ud af sted vulkan. En falder af bare to fødder vil producere en meget tilfredsstillende effekt, både visuelt og lydeligt.
På et niveau site, med en “gennemsnitlig” størrelse Dam i 11′ x 16′, er mængden af jord måtte omgive den biologiske filter og oprette berm næsten lig med mængden af jord udgravet fra dammen… det virker ganske godt. For at øge eller forstørre berm, kan du importere lidt mere jord, store kampesten eller andre funktioner.
Hvis du arbejder på en skråning, du har mulighed for at placere den biologiske filter (vandfald kilde) op ad bakke fra dammen og at skabe en serie af overlappende vandfald. Dette er, hvordan jeg byggede min falls, beskrevet i foto essay her:
Det var absolut en øvelse i visualisering at fastslå præcis hvor vandet vil flyde ned falder. Jeg lavede en lille undervurdering af den samlede flow og kunne have udvidet faldet lidt, men effekten er meget acceptabelt.
Selv på en level site er det en god design strategi for at placere faldet, seks varmepumpe til otte fødder fra dammen. Dette vil skabe en kort stream til dammen.
Sørg for at bruge en bred EPDM gummi liner under falls og/eller stream… Dette vil gøre det muligt for drejninger og vender sig under vandet og også indeholde sprøjt. En ti fod bred stream liner anbefales. Underlag under falls og stream Linerne er normalt ikke nødvendig.
Når din udgravning er fuldført for faldet, og liner er på plads, tilføje dine sten. Må ikke være i en fart – prøve flere (eller mange) kombinationer og visualisere, hvordan vandet vil flyde.
Når tilfreds med dit arrangement, bruge sort vandfald skum til at lede vandet over sten i stedet for under det. Det vil sige, skal sten, der er direkte kontakt med liner sidde på en seng af skum så vandet går omkring eller over sten i stedet for nedenunder. Forsigtig – skummet ekspanderer kraftigt… Brug ikke for meget!
Selv om det kræver nogle kreativitet og tålmodighed, er opbygning af et vandfald yderst tilfredsstillende. Selv om du bør give nogle tid til indledende forskning, du vil lære de fleste af faktisk bygge dit vand indslag – bare gøre det! Du vil finde, at vandhaven er den mest afslappende og underholdende del af din værftet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.